Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя акумулатора на 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Я, всеки да си кара с каквото си е наумил - аз съм свалил от колата 100 амперов акумулатор на 8,5 г., в книгата е написан такъв и такъв съм сложил.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Хаха сега проверих по Аутодата 9-ката я дават със 60Аh това италианец на снимка да видиш шамар трябва да му удариш Сериозно - и двете са си за акумулатори около 70Аh не се вдетинявайте по книжки човек трябва и да разсъждава малко. Самия факт, че на всички бензинови са дали 70 без оглед на нищо, а след няколко години са дали 100 какво ви говори? Шестаци, туинспаркове всичко в един кюп - тъпо.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да се беше зачел някой и за стартовия ток, който трябва да е минимум 800А.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Да се беше зачел някой и за стартовия ток, който трябва да е минимум 800А.
          Не бе 1200 трябва да е .. моята как пали от четвърт 2г с 550 сигурно е някаква дефектна. Не е лошо да е голям акумулатора все пак, ако ти свърши бензина може да се придвижваш на стартер
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако имаш голям акумулатор и алтернатора не може да го зарежда пак няма смисъл.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Ако имаш голям акумулатор и алтернатора не може да го зарежда пак няма смисъл.
              Мене това също ми е главния въпрос Не винаги по големия акумулатор е по добре... Аз на 2,4-ката 156 съм с Бош силвър 74/760, стария Exide дето не си знае годините беше 72... но пък моя е отпред
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Това, че акумулатора е отзад не мисля, че води до загуби по кабела, все пак не е в съседната стая, някой който разбира от електричество може да ги изчисли.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И без да разбирам колкото ecotronic, ще ти кажа, че "загуба" има (най-малкото тоя кабел има съпротивление, което е правопропорционално на дължината на проводника)...

Аз пък си мисля, че просто тия от "Джонсън" са почнали да правят и "Варта" с еФтинджос китайски компоненти и да се хеджират са обявили 100Ah, един вид тоя боклук дето на него пише 100, трябва да дава поне към 65-70 реално...

Comment

Ако всичко е наред загубата е почти незначителна При мен динамото ми дава 14.10v ток а до акумулатора ми достига 14.07v Мисля че това изобщо не е проблем а и не съм сигурен че колите с акумулатор отпред няма да имат никаква загуба
                    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Я, всеки да си кара с каквото си е наумил - аз съм свалил от колата 100 амперов акумулатор на 8,5 г., в книгата е написан такъв и такъв съм сложил.
                      +1 и при мен беше същата работа 100 амперов оригинален Алфов ексайд на същите години те наште беха наборки
                      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Както каза Иво, съпротивлението на кабела е право пропорционално на дължината му. Ако 1 метър кабел с някакво сечение има някакво съпротивление, кабел с дължина 2 метра ще има двойно по-голямо съпротивление (ако сечението е еднакво).
                        От друга страна - колкото по-голямо съпротивление на кабела - толкова по-големи загуби по него.
                        Пример:

Ако стартерът е свързан с акумулатора с кабел със сечение 50 кв. мм и дължина 1 метър, в момент на палене (ако стартовият ток е 500 ампера), около 90 вата ще се отдадат като топлина от кабела и ще греят вселената.
                        Ако акумулаторът е в багажника и кабелът е 4 пъти по-дълъг, и загубите ще са приблизително 4 пъти повече.
                        Всичко това без да броим и загубите по шасито, тъй като и минусовият проводник е далеч от консуматора.
                        В момент в който не се ползва стартерът, това че акумулаторът се намира в багажника не е от съществено значение.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          В момент в който не се ползва стартерът, това че акумулаторът се намира в багажника не е от съществено значение.
                          За съжаление се ползва стартера, а зимно време ефекта се мултиплицира.
                          sigpic

Comment

Здравейте, имам проблем със свалянето на акумулатора си. Проблемът е, че планката, която го държи отгоре да не мърда, не се извърта, както е показано на картинката в първия пост, ами си е неподвижен Г-образ. Не мога да махна въпросната планка, а от там и акумулатора.

Comment

В основата на планката има един болт М8, който я държи за пода на багажника. Поразбутай тапицериите и ще го видиш. Развий го и така ще свалиш вертикалната част от конзолата. Хоризонталната се повдига нагоре и акумулаторът излиза.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                В основата на планката има един болт М8, който я държи за пода на багажника. Поразбутай тапицериите и ще го видиш. Развий го и така ще свалиш вертикалната част от конзолата. Хоризонталната се повдига нагоре и акумулаторът излиза.
                                Развивам го този болт- с ключе 13. За него ли ми говориш, че това М8 не ми говори нищо? След като го развия планката се мести и акумулатора може да се движи сбободно настрани (примерно), но не мога да да извърша ето това действие:

При мен не се извърта по този начин.

Comment

Working...
                                X